Blog

4 Teknologier som brukes på båter i dag

Det er en rekke ulike tekniske løsninger som gjør båtlivet bedre i dag. La oss se på fire, kanskje oversette tekniske løsninger som har kommet på banen. Som samtlige har gjort hverdagen til aktive båtfolk langt mer behagelig. Fra komfort, til hastighet, til å bedre se hva som befinner seg under båten finner vi i dag teknologier som aktivt kan benyttes som:

Høyytelses bunnmaling

Vil du at båten skal gå fortere må friksjonen reduseres. For noen få år siden ble det introdusert bunnstoffmaling som innehold fire ekstra glattemidler, noe som markant reduserte friksjonen opplevd med vanlig bunnmaling.

Gyrostabilisering

Det er et konsept som har vært kjent lenge, men nok en gang har det tatt tid og det er først over det siste tiåret at gyrostabilisering i sports båten har ikke bare blitt akseptert, men mer utbredt. Gyroen hjelper å roe ned båtens rulling, og har absolutt gjort livet mer behagelig til sjøs.

Keramiske belegg

Nok en hjelper til å holde båten kjapp og vakker. Keramiske belegg er et relativt nytt tilegg i detaljverdenen for yacht og andre luksusfartøy. Keramiske belegg kommer med egenskapene av å være en slitesterk og langvarig finish, som også er kjemisk og flekkbestandig, samt har hydrofobe egenskaper.

Omnidireksjonalt ekkolodd

En skikkelig hjelper for fiskeren. Omnidireksjonalt betyr at sonaren sender ut et signal 360 grader rundt og under båten. Dette gir et blikk i alle vinkler – derav navnet, og man kan til og med gjerne styre signalene spesifikt mot målrettede returer slik som baller med agn eller til og med individuell fisk. – Man ser lett mulighetene dette gir.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *