Hjem

Denne siden ble startet for å ha et sted å skrive om ulike ting relatert til livet på sjøen, båthistorie og andre ting som vi båtentusiaster bryr oss om. Vi er spesielt interessert i norsk sjøfartshistorie og bygging av trebåter i Norge. Norge er en maritim nasjon med svært lang historie innen båtbygging. Dette er en tradisjon det er viktig å ta vare på da det er en stor del av vår kulturarv. Det er ikke lenger økonomisk forsvarlig å drive med bygging av trebåter, men det har likevel en stor historisk verdi. Vi skriver litt om berømte norske skip, blant annet ekspedisjons-skipet Fram og norske båtbyggere som har vært med på å skrive norsk maritim historie.

På denne siden vil du også finne informasjon om hendelser i det norske båtmiljøet – for eksempel de ulike trebåtfestivalene som hvert år arrangeres langs kysten. På disse arrangementene vil du kunne se ulike trebåter som har blitt bevart i mange år av entusiaster og ildsjeler. Om du er interessert i den norske maritime historien og er glad i skip og båter det absolutt et must å besøke en av disse festivalene. Hvert eneste år arrangeres de i ulike kystbyer i Norge – følg med i lokalavisen for å finne ut mer!

Vi skriver også litt generelt om kjøp og salg av fritidsbåter og andre ting som kan være av interesse for de som elsker båtlivet. For eksempel hvordan du kan innrede hjemmet med inspirasjon fra båtlivet, sjøen eller sjøfartshistorien i Norge.

Vi ønsker alle båtentusiaster velkommen!