Trebåtkultur i Norge

Trebåtfestivaler i Norge

En lang tradisjon innen trebåter

Norge har en lang tradisjon innen bygging av trebåter og det er en del av den norske kulturarven. Disse båtene representerer den norske sjøfartstradisjonen og stolt håndverk. Hvert eneste år samles trebåtentusiaster ved ulike trebåtfestivaler for å se på disse vakre båtene, enten det er sjekter, seilbåter, vikingskip, fiskefartøy eller andre trebåter. Her vil du finne alt i fra båter med mer enn hundre års historie langs norskekysten til nye og elegante motorbåter bygget i eksklusivt treverk. Dersom du er glad i sjøen og båter anbefales en tur innom en av de flotte trebåtfestivalene som arrangeres i norske kystbyer hvert eneste år. Nedenfor skriver vi litt om tre av de største trebåtfestivalene i Norge, men dette er langt i fra alle. Dersom du er interessert i båter bør du følge med i lokalmiljøet ditt om det arrangeres en festival.

Risør trebåtfestival

Hvert år i august arrangeres Risør trebåtfestival i den lille sørlandsbyen og hvert år kommer mer enn hundre båter dit. Her kan du blant annet skue redningsskøyta Colin Archer som har tjenestegjort i mer enn 40 år langs norskekysten og reddet utallige sjømenn – RS1 Colin Archer er den mest kjente norske trebåten både innenlands og utenlands. Festivalen handler i hovedsak om trebåter, men du vil også selvfølgelig få en smakebit på lokal mat og kultur.

Hardanger trebåtfestival

I juni arrangeres Trebåtfestivalen i Hardanger. Under festivalen fylles den lille bygda Norheimsund i Hardangerfjorden opp med ildsjeler og norske trebåter med lang historie enten fra de lokale fjordene eller norskekysten. Her vil du kunne besøke et samfunn som har lang tradisjon på sjøen samt oppleve lokal kultur og natur på nært hold.

Trebåtfestivalen i Ulsteinvik

I mer enn 13 år har ildsjeler fra båtmiljøet i Ulsteinvik arrangert deres egen trebåtfestival. Dette lille tettstedet på Sunnmøre er rikt på maritim kultur og huser et av Norges siste industrielle skipsverft. Det er ikke rart at innbyggerne her brenner for båter og båtliv!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *