There are no breaking news at the moment

Det er ikke alltid helt enkelt å bli enige om hvor man skal dra på ferie. Skal man spandere uker sammen vil det til at alle er godt, eller i hvert fall passe, fornøyde. Varm ferie på en strand i Spania? Kjøre slalom i Japan? Vandre opp Machu Pichu? Eller bare være hjemme i huset eller leiligheten og bare ta seg for det man har lyst til?

Det beste er kanskje å dra et sted hvor det er mulig å kombinere flere aktiviteter. Kanskje et sted som ikke er så fryktelig langt unna, i disse dager da mange av oss har med litt klima-angst. Da kan det være flott å dra noe sted innenriks, et dit det går tog, fortrinnsvis tog i flotte omgivelser og over fjell. Som Bergen feks!

Den som drar til Bergen og er gla i vann har mye å ta seg for. Det kan godt være at det ikke er nok å booke et hotellrom i Bergen for en helg, men heller trenger en hel uke. Ja for så mye finnes det å gjøre i vannet utenfor Fløybanebyen, både over og under overflaten.

Mange kjenner sikkert til at det finnes en haug av forskjellige krysninger som går ut fra Bergen, både korte og lange turer, men hvor mange har kjørt RIB-båt utenfor Bryggen og ut blant øyene? Eller med vannscooter noen kjappe runder og leke seg litt i bølgene? Og hvis man liker seg over vann men kanskje ikke så fort og bråkete kan det være noe å ta en kajakktur med guide og gli frem helt i det tyste.

Og for den som føljer seg trygg under vann i dykkerdrakt er fridykking rundt Bergen populært, eller hvis du allerede er fridykker – prøv noe nytt og lær det grundene i undervannsjakt sammen med en erfaren undervannsjeger som lærer ut tips og triks for å fange de største, feteste fiskene og høste skalldyr i deres eget element.

En tur til Bergen byr på et stort utvalg av vannaktiviteter, så det er ingen risiko at noen har det kjedelig. Og hvis du ikke vil være i eller på vannet, kan en is på Bryggen eller en øl på toppen av Fløybanen være nokså gode alternativer!