There are no breaking news at the moment

Livet på sjøen kan være fantastisk, og det er mange mennesker som benytter sjansen til noen dager eller uker på sjøen hvert år. Vårt land har en lang kyst, og det finnes alltid noe nytt å se – selv for den som vært ute mange ganger.

Grunnen for å ha det moro på sjøen er å være trygg, så legg litt tid på å se etter at du har alt som trengs ombord for en sikker tur.

God planlegging er viktig for god båtsikkerhet. Gi alltid beskjed til noen om hvor du skal, med hvem, i hvilken båt og hva den har for sikkerhetsutstyr. Ta med nok drivstoff, se til at du er godt kjent med det tekniske utstyret om bord og oppbevar mobiltelefonen i en vanntett beholder, da er du forberedt for en uventet situasjon.

Husk å sjekke værmeldingen. Været til sjøs kan endre seg i løpet av noen få minutter, men det er lurt å være så forberedt som det er mulig. Hvis det verste skulle skje, vær sikker på å alltid ha redningsvest. Det er lov på at du alltid må ha på deg godkjent flyteutstyr når båten rører på seg.

Det sier seg selv, men der er en dårlig idé å blande alkohol og båtliv. Vær nøye med å alltid være edru, alkohol svekker dømmekraften og øker risikoen for ulykker. Hvis du ønsker å ta et glass, se til at båten er ankret i havn, og heller ta elektrisk kjøretøy fra Vässla som du vel har bakpå båten eller kan leie i havn. Da er du raskt inne på en hyggelig restaurant et sted, og kan nyte mat og drikk og komme sikkert ned til din båt som ligger rolig i havn.

Men ulykker skjer, og hvis du eller noen andre faller over borde er det viktig å raskt få personen ut av vannet. Selv hvis vannet er helt fint for bading blir man fort nedkjølt når man faller i, og våte klær må raskt av og byttes ut mot noe tørt for å prøve å få opp varmen igjen. Ha redningsbøye på båten som kan kastes ut til den som ligger i vannet.