There are no breaking news at the moment

For å få et innblikk i Norges mest historiske og eldste skipsfart er Bergen byen å dra til. Havnebyen har i hele sin historie vært en ledende sjøfartsby, og i dag er Bergen et sentrum for marine og maritime forskningsmiljøer.

Det er med andre ord en by med mye å finne på for enhver båtentusiast. Overnatt på hotell i Bergen mens du opplever den rike skipsfarthistorien til vårt langstrakte land, ved å besøke Sjøfartsmuseet. Dette er hva du kan utforske: 

Norges eldste båter

Se hvordan vikingene reiste rundt om i Europa i deres enestående vikingskip. På Sjøfartsmuseet er det flere utstillinger og modeller av skip som Halsnøy, Oseberg og Gokstad. Disse er datert til tidlig som 300 etter Kristus, og det er en unik mulighet til å se hvordan noen av verdens første treskip var bygd. 

Seilskutetiden

Seilskutetiden som tok til på rundt 1500- tallet, var en tid da seilskuter var et dominerende transportmiddel på sjøen, og den varte helt frem til dampbåtene overtok i starten av 1900- tallet. 

For Vestlandets hovedstad var det spesielt viktig med seilskuter da det for mange unge var en naturlig arbeidsplass, og dem bidro til at Norge kunne handle med land fra aller verdens hjørner.  

På museet finnes en rekke gjenstander og utstillinger fra denne tiden. 

Verdenskrigene

Norge var faktisk en av verdens ledene skipsfartsnasjoner under begge verdenskriger. På sjøfartsmuseet får du se modeller, gjenstander og malerier over hvordan skipene så ut. I tillegg vil utdrag fra avisklipp gi det et unikt innblikk over hvordan norske sjømenn hadde det under disse kritiske årene.