There are no breaking news at the moment

Det er sommer, hva forbinder du med sommer? Lukk øynene noen sekunder og hent frem noen bilder i tankene på hva det er som er sommer for deg. Hører du lyden av dovne bølgeskvulp som kiler lekent bortover strandkanten, og måsen som smatrer fornøyd i solvarmen? Lukten av sjø, solkrem og solsvett hud. Myser du forsiktig frem bak solbrillene, ligger du på svaberget nedenfor hytta på Sørlandet, der lukten av den nytjærede snekka som dupper på svai nede ved naustet, blander seg med de andre sommerduftene? Hører du ungene i oransje redningsvester som kviner skrekkblandet fryd over å ha fanget enda en liten krabbe i fjæra, eller fått en stakkars, sprellende berggylt på kroken? Eller kanskje du tenker på humla som suser i husveggen på varme sommerkvelder, der du sitter på terrassen foran en rødmalt stue med hvite, smårutede vinduer. Ser du for deg at du koser deg med friske jordbær og noe hvitt i glasset, mens solen sløver seg ned mot havet i vest…

Det er ferie, kanskje har du leid, tatt teltet med på tur eller kanskje har drømmen gått i oppfyllelse – du har faktisk anskaffet hytte i år? Om ikke på Sørlandet kanskje et annet sted, til fjells ved et fjellvann eller ved et lite tjern i skogen – rart dette med vann, men vann hører liksom med i hyttedrømmen selv om det er salt, ferskt, stillestående eller rennende. Uansett, det gjenstår kanskje et større stykke arbeid før sommeren bringer frem rosenrøde sommerminner.

Kanskje må hytta bygges først, eller du står foran et større oppussingsprosjekt som i første omgang vil skape minner om tunge løft, fliser i fingrene, solbrente skuldre, klegg og mygg som fråtser villig vekk på din etterlengtede tilstedeværelse. Kanskje skal hele hytta innredes, de gamle madrassene byttes ut, eller muligens det er nye kjøkkenmøbler. Det å traske rundt i møbelbutikker er kanskje ikke noe man foretrekker når det er ferietid, da er det mer behagelig å surfe rundt etter nytt og brukt av møbler online, få det fraktet på døra hvis mulig – eller ta det siste løftet med nyanskaffelsene i båten, mens du likevel stikker innom nærmeste tettsted for å hanke inn flere jordbær, påfyll og softis til barna. Lev drømmene!