There are no breaking news at the moment

Det er flott å ha egen båt, men det er mye jobb også med å holde den i god stand – bare det å holde den på et tilstrekkelig godt minimumsnivå slik at den ikke synker er jobb nok. I hverdagslivet blir det fort travelt og båten stjeler tid fra jobb, skole og andre aktiviteter som man skal rekke før dagen er omme. Men hva gjør man ikke for å ha båten sin i topp trim?

Men selv den mest entusiastiske båteier kan noen gang kanskje ha lyst å hvile litt. Eller for den saks skyld bare gjøre noe annet, selv om det er på sjøen. Da kan båtloffing være et godt alternativ.

Båtloffing? Rask flashback til 1980-tallet, eksotiske greske øyer som Naxos og Zakynthos flimrer forbi i hukommelsen. Den som hadde litt mer penger (eller var litt mer kreativ med å ordne finansiering eller bare tok frem sin tropiske Lars Monsen i seg) dro til Sørøst-Asia og hoppet rundt blant øyene i de tradisjonelle båtene.

Men du trenger ikke å gå så langt som til å reise tilbake til den du var anno 1980, for det går helt fint å båtloffe her i landet. Vi har mange flotte øyer langs kysten som det går å reise mellom og hvor det finnes overnatting.

Hvaler skjærgård for eksempel, ligger nært områder hvor mange mennesker bor, men jeg tror de fleste egentlig ikke har vært ute og hoppet mellom øyene der noe særlig. Hvalerøyene er dessuten naturreservat, noe som kan bety en flott natur litt utenom det vanlige.

Og alle de hundrevis av øyer som finnes fra Stavanger og nordover og som er supre for båtloffing! Ja mange av de har bilvei riktignok, men la oss ikke tenke på det nå, det er livet på sjøen som er det viktige.

Så hvorfor ikke legge ut på en litt annerledes ferie i år? Finne frem rutetabeller på de områder som frister mest og sjekke DNT’s hjemmesider for å finne fantastiske plasser å bo langs veien. For den som fortsatt vil ta frem sin indre Lars Monsen kan telt og stormkjøkken være topp. Det finnes mange alternativer foran å stå og vaske og stelle sin egen båt for sommeren.

Ta sjansen!