There are no breaking news at the moment

Påsken er en tid mange benytter til å få båten klargjort for årets sesong – de heldigste får kanskje satt stoltheten på sjøen og tatt seg en tur på fjorden. Båten trenger garantert en vask både over og under le, det skal skrapes, males, bunnes – eller smøres, giret trenger flushing, impellere skiftes, seilene og tauverk overhales og noen benslinger og spleiser må kanskje fornyes eller utbedres… gjøremålslista kan fort bli lang.

I år kan kanskje den etterlengtede båtsesongen få seg en knekk eller utsettelse. Covid-19 og virusfaren gjør at mange er isolert, og man kommer seg kanskje ikke ut til marinaen eller båtplassen for verken ettersyn eller båtpuss. Det viktigste for oss alle nå om dagen er å ta vare på helsa og hverandre, skal vi klare å ta knekken på svineriet og komme oss tilbake på sjøen der vi helst vil være, når det begynner å bli vår i luften.

I disse dager når alt fra hotell i Oslo og hoteller andre steder er stengt, puber, restauranter og spisesteder stenges, kunst og kulturinstitusjoner lukker alle dørene for å begrense smittefaren.

For alle oss båtinteresserte finnes det noen muligheter, selv i isolasjon. For de av oss som er mer interessert i maritim historie og gamle skuter har riktignok Norsk maritim museum på Bygdøy og øvrige sjøfartsmuseer rundt omkring i landet stengt dørene i disse virustider, men du kan besøke museene digitalt, de har gode artikler, museumsbiblioteket på Bygdøy har mye tilgjengelig og mange av samlingene ligger også tilgjengelig på nett. Nettportalene til de øvrige sjøfartsmuseene i landet har mye god informasjon liggende ute, som for eksempel Bergen Sjøfartsmuseum.

Blir dette for lite «action» er det selvfølgelig mulig å hive seg i spillingen, finnes mange gode skipssimulatorer som dataspill, bare å søke etter «ship simulator» så er det flere å velge imellom.

For de som har muligheten, kan et analogt alternativ være en tur på verkstedet i garasjen eller boden, og kanskje snekre til noe nytt inventar til båten – hvis du har emner, verktøy og ideer. Gjennomgå alle bildene fra fjorårets båtsesong og sett sammen et digitalt album som kan deles med venner og familie, eller ta alle båtsnuttene på telefonen eller kameraet og rediger sammen en film som kan deles på samme måte – har du ikke jobbet med videoredigering fra før er jo det også et studie i seg selv som kan svi av litt ventetid. Er ikke kreativiteten på topp og tilværelsen føles trasig, har facebook-gruppen «båtfolk på Facebook» mange artige filmsnutter og kommentarer liggende.

Om todimensjonal film ikke tilfredsstiller bølgeskvulp og lukten av tjære og sjø – dypp en tautamp i litt tjære og la den henge i ved siden av skjermen …det hjelper … litt …en tangklase kan kanskje bli verre.

Pass på helsa!