There are no breaking news at the moment

Selv om det er den mørkeste vinteren akkurat nå så står våren rett rundt hjørnet, og da er godt å være litt forberedt.

Hvis jobben ble ordentlig gjort på høsten er det ikke like tungt, men det er fortsatt en hel del å tenke på. Hvis jobben på høsten ikke ble godt gjort kan det være mye jobb med det første, men det blir fint hvis du er nøye og ikke haster over det som skal gjøres.

Rur, for eksempel. Tenk etter nå; tok du de vekk om høsten, eller er de fortsatt der? Var været så dårlig den dagen du tok opp båten at du ikke gadd å gjøre det du visste måtte gjøres? Well, tiden for å ta tak i ruren er snart her. Hva er beste måten å få de vekk på? Det beror på hva slags båt du har; plastikk eller aluminium. Er det en aluminiumbåt går det helt fint å skrape de vekk med en metallskrape, men det er ikke å anbefale hvis det er en båt av plastikk. Da må du ta noe som er litt mykere, for eksempel en isskrape lik den du bruker på bilvinduene om dagen.

Når rurene er vekk er maling neste punkt. Hvis fargen er jevn og fin kan det godt være at det ikke er behov for å skrape og male, men var det noen år siden er det like greit å få det gjort. Være nøye med skrapingen, det har du igjen når det skal males.

Og når vi først er på maling – ta en titt på kjølen på båten din. Det kan jo hende at den trenger å få seg en omgang den også. Kanskje fordi den fikk seg noen omganger av skjær og grunn sist sommer? Finn et godt materiale og tette eventuelle ujevnheter med, for eksempel epoxy, og vær forsiktig med å puste inn altfor mye av det. Spør i butikken så du får med deg riktig beskyttelse.

Da har du fikset bunn på båten og har kun litt igjen. Alle overflater som skal vaskes, motoren som helt sikkert må få nytt filter, det skal pusses og feies og sjekkes batterier…

Det er snart vår!