There are no breaking news at the moment

Det er flott å være ute nå. Selv om isen begynner å legge seg noen steder langs den Sør-Norske kysten er det fortsatt mange fine dager igjen på sjøen her nede.

For noen er kanskje planen å spandere julehelgen på båt, men for å ikke miste julefølelsen helt kan det være en god idé å pynte den opp litt. Og hvordan ellers vil julenissen finne veien hvis ikke båten din er godt opplyst?

Det trenger ikke å koste all verden for å få det litt koselig, og mange butikker har flotte og små ting (ikke helt uviktig når det skal passe på en båt…) som hjelper å minne om at det er jul. Juletre feks. Ja det er kanskje ikke den lille tingen direkte, men husk at det finnes små trær som sitter i potter og ikke er stort mer enn meter høye. Hvis man har hage der hjemme går det helt sikkert å plante ut den når jula er over. Eller så gjør man det enkelt og greit å kjøper et kunstig juletre med ferdige lamper allerede satt opp. Plantasjen feks har mange alternativer her.

Men vi må jo få julenissen å finne båten først – forslagsvis ved å bruke lys. Han må vel se hvis man heiser opp en lang lyslenke helt i toppen av masten? Eller hvis man setter et lysnett på siden av båten bør han jo finne veien.

Først innendørs er det tid for massa kos med tente lys, kaker og god mat. Eller ja, tente lys er ikke sikkert det er en særlig god idé, men nå finnes det pene telys som går på batteri og som gjør hverdagen på båt (og i hjem) sikkrere, så passe på.

Blomster med sine dufter og farger er en viktig del av julestemningen. Rosa, hvite og blå hyacinter, julestjerner i både røtt og hvitt – kanskje med litt bling på, og den store flotte amaryllisen. De finnes i flere varianter med en-eller flergrenede, høye eller lave og røde eller hvite. Alle gir de et fargerikt bidrag til en god julestemning ombord.

Alt er forberedt for en stemningsfull jul!