There are no breaking news at the moment

Glad i båt og museum? Da er Bergen Sjøfartsmuseum noe for deg. Her kan du utforske norsk sjøfartshistorie og skipsfartens utvikling helt tilbake til vikingtiden og frem til i dag. I tillegg får du et innblikk om hvordan livet om bord er, samt at du får se gjenstander, marinarkeologiske funn, skipsmodeller og malerier knyttet til sjømannskap- og sjølivet.

Som et av landets største sjøfartsbyer, hviler Bergen på en stolt skipshistorie noe som gjenspeiler seg i samlingens lokale forankring. Bergen Sjøfartsmuseum er utvilsomt en ypperlig attraksjon for alle båtentusiaster. 

Dette kan du oppdage:

Ikke nok med at museet huser en samling på om lag 50 000 fotografier og en rekke modeller- og gjenstander gjennom tusenvis av år. Her kan du også lære mer om hvordan Norges første bergingsskip «Ballasten» ble til, og hvordan de opererte dersom uhell oppsto.

Eller kanskje du er mer nysgjerrig på hvordan Norske sjøfolk hadde det under verdenskrigene? Dyktige guider loser deg i gjennom hvordan det var for en ung mann å reise fra kjente og kjære for å jobbe som dekksgutt.

Det herlige med byen i de syv fjell, er at du også kan oppleve en rik sjøfartshistorie selv uten å være på museum. Bor du på hotel i Bergen sentrum er du nesten garantert havutsikt, og gåavstand til anerkjente Bryggen. Gamle, historiske bygg er hva som møter deg der, og ønsker du å virkelig å kjenne på hvordan sjølivet i gamledager var må, du innom «fisketorget». Her venter alle havets delikatesser.