There are no breaking news at the moment

Plutselig kommer den tiden på året da sommersesongen for livet på sjøen drar i gang, og den begynner med vårpuss! Det er mange ting som skal styres med, og det er viktig å ha grep om hva det er som skal til og kontrollere båten nøye før man detter den i sjøen.

Mange ting kan skje når man er ute på en båt, og sikkerheten for de som er om bord må være prio 1. Brannslukker og livbøye er en selvfølge for de fleste, men har du tenkt på førstehjelpsutstyr og nødsignaler?

Gasolen som fortsatt er vanligst på båter må sjekkes slik at slangen ikke har tørket og revnet. Det er neppe nødvendig å understreke hvor viktig det er at det ikke blir lekkasje, bytt slangen hvis du er det minste usikker. Gummi er et material som ikke varer for evig, og hvis du har en gummibelg på undersiden av båten er det en meget god idé å sjekke den hvert år.

Sjøkart er ferskvare. Gule sider har fått til en svært god navigasjon som virkelig kan anbefales, men det er ikke alltid det er dekning der hvor man er for stunden. Det gamle gode papirsjøkartene gir en trygghet som er velkommen på sjøen, men nye grunn dukker opp bestandig, så vær sikker på at du har siste utgave av sjøkartene på båten.

Hvis du har seilbåt er det en god idé å ta en første tur for sesongen en dag som er rolig. Dette er for å sjekke riggen i et kontrollert og risikofritt miljø, og gjøre de justeringer som kan være nødvendige.

Var ute i god tid når det kommer til vårpussen. Hvis man gjør det sammen med andre noen dager i vårsolen og med hyggelige temperaturer, er det en meget trivelig jobb å ta tak i. Vaske skroget kan være nok så kjedelig i dårlig vær, men en meget hyggelig opplevelse sammen med noen venner i sola. Årets første kaffe utendørs er noe helt spesielt, særlig hvis man har jobbet litt for det og med god samvittighet kan sitte ned og nyte den, imens den nyvaskede båten tørker i vårværet!