There are no breaking news at the moment

Endelig er sommeren her og de fleste med båt, har for lengst fått den på sjøen. Forhåpentligvis blir sommeren lang, slik at båten kan være på vannet lenge, og kan brukes til gode og minnerike turer til langt ut på høsten.

Men sommeren er også en tid for å samles med familie og gode venner i vannkanten, for å ta seg et bad, sole seg på svaberget eller grille noen pølser på bålet, er du så heldig at du har båthus eller naust som nå står tomt, hvorfor ikke ominnrede det til en liten sommerstue, så dere har et sted å sitte på kveldene eller på regnfulle dager? I naustet kan dere sitte lunt og godt under tak og med dørene åpne, kan dere fortsatt nyte utsikten over sjøen. Ikke minst gjør et tilholdssted ved vannkanten det mulig for barna å få tilbringe mer tid i fjæra under tilsyn av de voksne, som samtidig kan kose seg med en kopp kaffe og alt annet sommer og ferie har å by på.

Smak, preferanser, budsjett og tid, er alle faktorer som spiller inn når noe nytt skal innredes, enten det er leiligheten, nytt hus, uteområder, kjeller, loft, terrassen, låven eller naustet. Naust, nøst, båthus, sjøhus – kjært barn har mange navn, men ordet naust kommer fra norrønt: «Navarstad», «nava» for skip og «sta» er å stå – altså et «sted der skipet står». Der lærte vi kanskje noe noe nytt i disse agurktider.

Et par tips når navarstaden, eller i mer moderne form, naustet, skal innredes. Dersom det kun skal brukes for en kortere periode til båten skal inn igjen, kan enkle løsninger med hagemøbler eller pallekarmer og sildetønner gjøre susen. Men i dag kommer jo båthus og naust i alle størrelser og fasonger, og det er stadig færre som bruker naustet til tørking av not og garn eller nating og tjæring av en sprukken holk. Mange av dem er stilfulle og moderne, og da trengs noe nytt, stilig og moderne som passer tidløst inn sammen med det maritime, røffe, men samtidig klassiske. Vi nordmenn ferierer vanligvis mye i Danmark, og danskene kan dette med koselige feriehus og design, det er lite som slår dansk design. Kikk innom internettet og se hva House Doctor har å tilby av møbler og interiør – plutselig kan den danske «hyggen» fra Danmarksferien gjenskapes i eget båthus… eller var det naust eller sjøhus? God sommer!