There are no breaking news at the moment

Når sommeren nærmer seg og du begynner å tenke på å kjøre båt igjen, begynner du kanskje også å tenke på bryggen du alltid har hatt lyst å bygge eller renovere. Mange nordmenn bor eller eier hytter i nærheten av vannkanten, og har eller ønsker seg en brygge. Det er noen ting man bør huske på før man setter i gang med et nytt bygge- eller renoveringsprosjekt.

Sørg for byggetillatelser

Det første man må gjøre er å skaffe tillatelser. Det kan i mange tilfeller være vanskelig å få byggetillatelse i strandsonen, men man kan da prøve å finne enklere løsninger som fortsatt lar deg fortøye båten i nærheten av huset eller hytten din. For eksempel er det kanskje nok med en krakk, et stativ eller en landgang. Dette bør ikke være ulovlig så lenge det ikke er en permanent konstruksjon.

Få hjelp fra et byggefirma

Et byggefirma kan hjelpe med å finne ut av hvilke lover som gjelder og hvilken type brygge som kan passe til din eiendom. Da får du også en profesjonelt bygget brygge som bør holde i lang tid fremover. Baksiden ved å bruke et byggefirma er at det kan bli dyrt, da du på en måte vil komme til å betale noen andre for både prosjektstyring, arbeidere, materiale og maskiner. I noen tilfeller kan det kanskje lønne seg å leie anleggsmaskiner og gjøre arbeidet på selv.

Fordeler ved å leie anleggsmaskiner

Dersom du velger å leie anleggsmaskiner selv, kan du spørre utleierne om råd når det gjelder maskiner, selve prosjektet du planlegger og du kan spør om råd dersom du er usikker på hvilken type maskin du trenger. Både profesjonelle og private kunder leier maskiner innimellom, og de har dermed mye kunnskap å komme med. Dersom du velger å ta på deg et byggeprosjekt på egenhånd må du huske at det er du som blir sjef og ansvarlig for all fremgang i prosjektet. Du kan spare penger på å gjøre ting selv, men det kan hende det vil ta lenger tid enn dersom et profesjonelt byggefirma hadde tatt jobben.