There are no breaking news at the moment

Dagene blir sakte kortere og termometerns kvikksølv (hvis er det noen som har de gamle gode analoge termometrene lenger?) krabber ned mot null. I vente på at det gode vinterværet med flotte kalde dager i solen på sjøen skal komme er det all anledning å mimre om den fine sommeren som var dette året.

For den som allerede har glemt kan det være vært å nevne noen tall; 18 grader varmt i Mai i Kirkenes – i flere dager dessuten, samtidig som det var rundt 25 grader i Oslo-område, og det var bare begynnelsen. Vi hadde så flott vær at det ble litt for mye av det gode, og allerede i begynnelsen av juni var det eldningsforbud i hele Sør-Norge. Så ble det med den grillsommeren!

Livet på sjøen var fantastisk dette året med bading fra tidlig sommer helt til…ja noen slutter aldri, men for de fleste av oss varte badesommeren i hvert fall helt ut august.

Kommende generasjoner av seilere hadde gode muligheter til å øve – ja hvis det hadde vært noen vind da, men det er jo fint å ta det litt rolig i begynnelsen kan man tenke. Det er lurt å holde det på den positive siden når poden skal ut å prøve seg alene.

Nå ser vi frem imot vinterens seilaser. Det er en tid da sjøen er like fin som sommeren, men med få båter som er ute. For den som ikke har prøvd vinterseilaser før er det ingen grunn å nøle – det finnes flere gode bøker skrevet av nordmenn om seiling i norske vintervann, hvor erfarne kapteiner deler med for å få andre til å utfordre seg selv til noen store opplevelser langs norskekysten.

Hva med en svipptur Lofoten-Tromsø å begynne med? Høres kanskje stort ut for den som er vant til varmere strøk i sør, men med gode forberedelser er alt mulig. Kanskje på tide å komme seg ut av komfortsonen og prøve no nytt?