There are no breaking news at the moment

Ryfylke er et distrikt som ligger i Rogaland. Ryfylke er kjent for sin mange øyer å vakre småsteder som man kan besøke. Øyene er lett tilgjengelige med båt og Ryfylke er derfor populært blant båtfolk. Ikke langt fra Ryfylke finner du også Norges fjerde største by, Stavanger.

Preikestolen

Preikestolen er sannsynligvis Ryfylkes mest kjente attraksjon, spesielt etter Tom Cruise spilte inn deler av den siste Mission Impossible på Preikestolen. Preikestolen ligger i Lysefjorden. Man kan gå tur til toppen, noe som tar ca 3-4 timer tur-retur. For de som har båt er det kanskje like spennende å se Preikestolen nedenfra. Det er mulig å kjøre båt inn i Lysefjorden og kikke opp på Preikestolen som rager 604 meter over havet.

Jelsa

Jelsa er et lite strandsted i Ryfylke med omkring 250 innbyggere. Bygden har egen barnehage, skole, bensinstasjon og dagligvarebutikk. Om sommeren kommer det folk hit som ferier i hytter. Det er mulig å legge til med båt i Jelsa, og Jelsa kan derfor være et perfekt sted å stoppe for å se en typisk liten bygd i Ryfylke og kanskje ta en is.

Hjelmeland spa

Hjelmeland er en kommune i Ryfylke med 2700 innbyggere. Tradisjonelt har fruktdyrkning og landbruk vært viktig her. I dag er det mange som har kjøpt hytter på Hjelmeland og ferierer der. For båtfolk kan det være en ide å reise til Hjelmeland spa, de har egen brygge hvor man kan legge til med båt, og de tilbyr både overnatting og spabehandlinger.

Stavanger

Stavanger er den største byen i Rogaland, og dersom du besøker Ryfylke med båt kan du også legge til havn i Stavanger for å sjekke ut shopping- og sightseeingmulighetene der. For å se mest mulig av byen kan vi anbefale et elektrisk kjøretøy fra Vässla som lar deg komme deg enkelt rundt i byen. Deres Vässla Kick kan du til og med få plass til ombord i båten din og ta den frem når du har lagt til havn.

Jæren

Dersom du allerede er i Stavanger er det heller ikke langt til Jæren som har ypperlige muligheter for vannsportaktiviteter som surfing. Også Jæren har mange små havner som du kan nå med båt.